Volg ons online

Digitaal

Ouder worden, hoe voelt dat?

Ouder worden, hoe voelt dat? Blogger Hanny Vlemmings heeft het zelf ervaren in haar werk en het was een openbaring voor haar.

Gedeeld

op

Ouder worden hoe voelt dat

Ouder worden, hoe is dat? Het hangt ervan af aan wie je deze vraag stelt. De ene denkt aan alle ongemakken zoals slechter zien, slechter horen, slechter lopen, incontinentie en een hele waslijst aan pillen.

De ander denkt aan kleine, muffe kamertjes in bejaardenhuizen en op zondag met tegenstribbelende pubers op bezoek bij oma. Weer anderen zien alleen de vrije tijd, niet meer werken. Veel ouderen zullen zeggen dat oud zijn best meevalt. Je hebt natuurlijk wel wat ongemakjes, maar daar valt best mee te leven, al zullen er zeker ook ouderen zijn die het hier helemaal niet mee eens zijn.

Rekening houden met ouderen

Zoals ik al vaker heb aangegeven, horen een aantal dingen bij het ouder worden. Je gehoor gaat achteruit, het zien wordt minder, je beweegt wat strammer en je conditie is ook niet meer wat het geweest is. Toch kunnen veel ouderen hier prima mee omgaan. Je past je aan en neemt wat gas terug. Voor de buitenwereld valt het daarom vaak niet op dat het niet meer zo soepel loopt. Dit is één van de redenen waarom er niet altijd rekening gehouden wordt met deze ‘ouderdomsgebreken’ bij het ontwerpen van artikelen, verpakkingen, huizen en de omgeving.

Heeft niemand hierover nagedacht?

Iedereen kent wel voorbeelden: de plastic verpakkingen die zo ontzettend lastig open te maken zijn (zélfs als je jong bent!). De kleine lettertjes of knopjes op een telefoon of een mooi aangelegd park met leuke paadjes waarbij met trots vermeld wordt dat rekening gehouden is met ‘ouderen met rollator’, Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas zijn de paadjes bestraat met allemaal bolle steentjes en rammelt je rollator helemaal uit elkaar als je daar overheen loopt. En dan hoor ik mensen denken: “Hebben ze hier nou helemaal niet over nagedacht? Ze moesten eens zelf voelen hoe moeilijk dit loopt.”

In de huid van ouderen kruipen

Nou weet ik uit eigen ervaring dat het niet altijd nodig is om alles zelf mee te maken. Toen ik als 19 jarige leerling-verpleegkundige in het ziekenhuis ging werken was ik blij dat ik niet alles eerst zelf moest meemaken om medeleven en begrip te tonen. Dan was ik er meteen weer gestopt. Toch zou het af en toe eens goed zijn om echt in de huid van de oudere te kruipen. En dan bedoel ik letterlijk! Dat kan!

Ouder worden, hoe voelt dat

Zo bestaat er een ‘oud-maak-pak’. Als je dat aanhebt zie je slechter (door een mistige skibril), hoor je minder (door een koptelefoon), wordt de beweeglijkheid van je gewrichten beperkt (door allerlei spalkjes en braces) en door het extra gewicht dat verspreid op je lijf geplakt wordt lijken je armen en benen wel van lood. Je conditie lijkt snel achteruit te gaan. Probeer dan maar eens een plastic verpakking open te maken, je veters te strikken of een trap op te lopen! Wat een inspanning heb je dan nodig voor de meest simpele dingen. Je krijgt ter plekke respect voor de oudere medemens!

Ervaren hoe oud zijn is

En nog niet zo lang geleden las ik in de krant dat er een ‘participatiekliniek’ geopend was. Daar kunnen zorgmedewerkers aan den lijve ondervinden hoe het is om oud te zijn en afhankelijk van hulp. Bij aankomst krijg je bepaalde ouderdomsgebreken, eventueel gepaard gaand met dementie of een lichamelijke beperking, aangemeten. Vervolgens ga je een hele dag ervaren hoe het is om met deze beperkingen om te gaan en ook hoe zorgmedewerkers omgaan met je. Hoe is het om met een tillift in een bad gehesen te worden (heel eng, want je zweeft daar in een raar ding op anderhalve meter hoogte ‘in je blootje’) of in je rolstoel opeens van achteren een hand op de schouder voelen en vaag te horen dat er iemand achter je tegen je praat (wie is dat? wat gaat er met me gebeuren?).

Schrikken van een hand op je schouder

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat geen enkele zorgmedewerker dit bewust verkeerd doet. Je hebt soms gewoon niet in de gaten hoe het is om dit vanaf de andere kant te ervaren. Bewegingen en handelingen  waarvan je denkt dat het toch niet zo lastig is om te doen, lijken opeens topsport. Ook ben je je er gewoon niet van bewust dat een hand op de schouder iemand kan laten schrikken, zelfs al heb je gezegd wie je bent en wat je komt doen. Dit zelf kunnen ervaren opent de ogen en levert volgens velen een meerwaarde op voor de zorgmedewerker. Medewerkers die er al geweest zijn geven aan dat ze dit graag eerder hadden willen doen.

Een prachtig initiatief wat heel veel her- maar vooral ook erkenning en begrip geeft voor ouderen, mensen met een lichamelijke beperking én mensen met dementie.

Meer informatie

Hanny Vlemmings is Toegepast Gerontoloog. Ze blogt over vergrijzing en toepassing van techniek.

Advertentie

Digitaal

Gratis wifi hotspots in je…rollator

Gratis Wifi Hotspots in felgekleurde rollators. In de binnenstad van Helmond brengen ze tegenwoordig jong en oud in contact.

Gedeeld

op

door

Gratis wifi hotspots

Gratis wifi hotspots in felgekleurde rollators. In de Helmondse binnenstad zie je ze tegenwoordig rondlopen. Fluorescerend groen, geel en roze, dus opvallen doen ze zeker. En met een reden.

Kunstenaar Rocco Verdult kwam op het idee deze gratis wifi hotspots bij ouderen te creëren om ze makkelijker in contact te brengen met jongeren in de stad. Nergens is op straat gratis wifi te vinden. Dus zodra de jongeren in de gaten hebben dat er hotspots rondlopen, komen ze daar direct op af.

Eenzaamheid

Het idee heeft meerdere voordelen. “Ouderen zitten vaak in hun eentje thuis, en een beetje doelloos door de stad lopen is niet leuk. Als we aan ouderen uitleggen wat wifi is en hoe ze met jongeren contact kunnen krijgen doordat hun rollator met gratis wifi hotspots is uitgerust, snijdt het mes aan twee kanten”, zegt Verdult. “Jongeren komen eerder naar de binnenstad als er gratis wifi is; ouderen krijgen buitenlucht én contact.” De gratis wifi hotspots werken alleen met een wachtwoord én je moet dicht in de buurt staan. Ze ontkomen er dus bijna niet aan om contact te leggen.

Contact met jongeren

Maar niet iedereen is even enthousiast. “Jongeren zijn zo leuk niet om contact mee te hebben”, zegt een dame van 90. “Dat valt meestal tegen en ik weet niet wat wifi is.” Maar op die enkele slechte ervaring na, zijn de meeste ouderen én jongeren wel heel positief. “Je kunt denk ik veel makkelijker contact maken en dat is gezellig”, zegt een andere dame van 70. En het project heeft inmiddels al zoveel bekendheid dat er ouderen zijn die zich vrijwillig aanmelden voor deelname.

Gratis wifi hotspots

Voor de jongeren is de ervaring tot nu toe ook heel positief. “Het beste idee sinds tijden”, zegt een meisje van 16. “Wifi is voor ons heel belangrijk. In de hele binnenstad van Eindhoven is wifi dus daarom gaan we er graag heen. Helmond heeft zoiets niet, terwijl iedereen snapt dat jongeren wifi nodig hebben. Er zijn oma’s en opa’s die speciaal wifi aanschaffen omdat ze willen dat de kleinkinderen op bezoek komen. Dit is echt héél vet.” En de connectie maken met ouderen vinden ze juist heel leuk. “Je kunt niet zomaar op een oudere aflopen en een praatje beginnen. Door de wandelende wifi kan dat wel”, zegt een ander meisje. “Dit is echt een supergoed idee.”

Is het inderdaad zo’n goed idee? We zijn benieuwd naar je mening of ideeën om ouderen in contact te brengen met jongeren.

Bron: NOS

Lees verder

Digitaal

Online boodschappen doen, waar moet je op letten?

Online boodschappen doen is een uitkomst als je slecht ter been bent. Maar waar moet je op letten bij de verschillende diensten?

Gedeeld

op

door

Online boodschappen doen

Online boodschappen doen, steeds meer mensen doen het. Jonge gezinnen doen het omdat ze een druk leven hebben. Ouderen doen het steeds vaker omdat het gemakkelijk is als je slechter ter been bent. Alleszelf.nl maakte een handige vergelijking van de diverse websites. Wat is de beste service voor jou?

Ben je overigens wel nog goed ter been, dan is de beste optie altijd zelf je boodschappen doen. Je blijft daardoor in beweging, kunt zelf zien, ruiken én voelen welke producten je koopt én je kunt veel makkelijker de goedkoopste keuze maken. Maar ben je hiertoe niet in staat, dan is online boodschappen doen een uitkomst.

Waar hebben we naar gekeken?

Er vanuit gaande dat alle supermarkten dezelfde kwaliteit producten hebben, hebben we in de vergelijking gelet op het bestelgemak (hoe makkelijk is het om via de website te bestellen?), het betaalgemak (hoe makkelijk kun je betalen en met welke betaalmiddelen?) én het bezorggemak (hoe makkelijk is de bezorging geregeld? Leveren ze de boodschappen af in de keuken, hoe is het verpakt, hoe punctueel zijn ze?).

Bestelgemak

Laten we beginnen met het bestelgemak. Eigenlijk zijn alle sites heel overzichtelijk gepresenteerd. Voordat je überhaupt kunt bestellen moet je wel eerst een persoonlijk account aanmaken. Logisch, want de gegevens zijn straks natuurlijk nodig voor bezorging en afhandeling. Bovendien is het goed om alles in je profiel te hebben omdat je straks weer terugkomt om opnieuw bestellingen te plaatsen. Een persoonlijk account bevordert dus alleen maar het gemak. En dat is goed. Wat overigens ook handig is van je persoonlijke account is dat je bij de meeste services een boodschappenlijstje kunt aanmaken. Je typt in wat je nodig hebt en het systeem geeft je alle opties waar je uit kunt kiezen. Scheelt tijd! Bovendien kun je deze de volgende keer weer gebruiken bij een nieuwe bestelling.

Betaalgemak

Het betaalgemak is belangrijk. Je wil dat je betaling veilig wordt afgehandeld. De meeste bezorgdiensten gebruiken een mobiel pinapparaat. Er is dus geen contact geld nodig én je kunt eerst de boodschappen controleren voordat je betaalt. Voor ouderen is het soms wel lastig omdat ze of niet voldoende bekend zijn met moderne betaalmiddelen (alhoewel die wel heel uitzonderlijk is tegenwoordig) of ze zien soms niet voldoende. Bezorgdienst Picnic heeft daarom de mogelijkheid ingebouwd om vooraf via de website te betalen. Dit is ook handig voor mantelzorgers die de boodschappen online doen voor iemand anders.

Bezorggemak

De bezorging is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de service. Hoe snel worden spullen afgeleverd? Worden ze alleen maar bij de voordeur afgeleverd, of zet de bezorger ze ook in de keuken neer? Bij de meeste bezorgdiensten bestel je vandaag en ontvang je het “de volgende dag in huis”. Bij Albert Heijn en Plus kun je de boodschappen ook vandaag bestellen en laten afleveren. Je betaalt hier wel extra voor. Bij alle diensten kun je aangeven welk bezorgmoment je voorkeur heeft. Dit gebeurt binnen een dagdeel van ongeveer vier uur. Plus en Picnic zijn nauwkeuriger. Bij Plus kan die binnen een tijdvak van 2 uur en bij Picnic zelfs een uur. De laatste geeft je zelfs de mogelijkheid om de bezorger via de app te laten volgen.

Service tot in de keuken

En niet onbelangrijk: moet je zelf de boodschappen naar binnen tillen of zetten de bezorgers het even voor je in de keuken? Eigenlijk alle landelijke bezorgers geven aan dat ze tot in de keuken afleveren. Sommige lokale bezorgers vermelden dit niet, maar ervaring leert dat niemand hier een probleem van maakt. Je kunt er dus vanuit gaan dat iedereen wel tot in de keuken aflevert. Zeker als ze zien dat iemand slecht ter been is.

Online boodschappen doen bij Picnic

Nieuwkomer Picnic onderscheidt zich overigens door haar bijzondere aanpak. Deze service heeft geen fysieke winkels, ze zijn heel nauwkeurig met bezorgtijden, ze rekenen geen bezorgkosten én rijden in milieuvriendelijke elektrische autootjes. Het enige lastige kan zijn dat je een app moet installeren, wat wellicht voor veel ouderen nog niet altijd mogelijk is. Toch maken steeds meer ouderen gebruik van smartphones en vooral iPads, dus zal dit voor de meeste mensen geen punt meer zijn.

Andere diensten

Mocht je overigens gebruik willen maken van een bezorgservice die uitsluitend bezorgen dan zijn er twee opties die interessant kunnen zijn. Voor de regio Zuid-Holland-Zuid is er bijvoorbeeld Wijbezorgenthuis. Deze service doet de boodschappen bij de supermarkt van je keuze en bezorgt deze vervolgens aan de deur. Bij Ikzoekeenboodschappenhulp kun je zelf iemand zoeken die de boodschappen voor je doet bij een supermarkt en die thuis bezorgt. De servicekosten voor deze bezorgdienst is wel een stuk hoger dan normaal. Ze rekenen € 7,50 per uur. Voordeel is echter wel dat je hiervoor het persoonsgebonden budget (PGB) kunt gebruiken als je zelf niet in staat bent boodschappen te doen.

Meer weten?

Wil je meer weten over online boodschappen doen of wil je een handig overzicht van wat alle bezorgdiensten te bieden hebben? Bezoek dan het blog Alleszelf.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Lees verder

Digitaal

Ouderen zetten het stoplicht langer op groen

Zelf het stoplicht langer op groen zetten omdat je meer tijd nodig hebt? In Tilburg kunnen ouderen dat via een app.

Gedeeld

op

door

Stoplicht op groen
Video: Omroep Brabant

Stoplicht langer op groen zetten als je aan komt lopen? Klinkt als muziek in de oren niet? In Tilburg kan het. Hier wordt namelijk een proef uitgevoerd gericht op ouderen die moeilijk ter been zijn en langer de tijd nodig hebben om de straat over te steken.

Voor de test is een speciale app ontwikkeld. Als je aan komt lopen en je hebt de app op je telefoon, dan begint deze te communiceren met het stoplicht. De app weet of iemand moeizaam loopt en geeft dit door aan het stoplicht dat hierdoor langer op groen blijft staan.

Nederlandse innovatie

Martin de Vries van het bedrijf Dynniq heeft de app ontwikkeld. “We zien dat iemand wandelt en weten ook wat voor type voetganger het is. We weten of deze persoon moeizaam loopt. En met die informatie zorgen we dat het stoplicht langer op groen blijft staan.” Het bedrijf Dynniq is een innovatief Nederlands bedrijf dat technologie gebruikt om mensen in het dagelijks leven te helpen van A naar B te komen. En met al die mooie innovaties is ons land eigenlijk al te klein geworden, want inmiddels opereren ze ook in andere Europese landen, Zuid-Amerika, Canada en zelfs in de Verenigde Staten. Toch blijft Nederland een mooie proeftuin, zoals Tilburg bewijst met dit project.

Stoplicht op groen zetten

Vraag is alleen of ouderen wel smartphones gebruiken. Een voorbijgangster weet direct te vertellen dat zij in ieder geval van de oude stempel is en niets moet hebben van smartphones. “Mijn is 80 en ik ben 75. Wij hebben dat allemaal niet hoor.” Toch is volgens Martin de Vries ook hierover nagedacht. “De meeste ouderen hebben tegenwoordig wel degelijk een smartphone. En het mooie is, ze hoeven er niets bijzonders mee te doen. Na installatie gaat alles vanzelf.” 100% dekking zullen ze waarschijnlijk nooit hebben. Maar is dat echt heel erg?

De test zal uitwijzen of het werkt en hoe mensen het ervaren. En hopelijk zijn er dan meerdere gemeenten in Nederland die het voorbeeld zullen volgen.

Lees verder

Meest gelezen