menu

Nooit meer medicijnen vergeten

Nooit meer medicijnen vergeten in te nemen? Inderdaad, daar heeft Philips wat op gevonden. De Medido. Een flitsende naam voor een heel eenvoudige en ingenieuze oplossing: een apparaat dat jou er aan herinnert dat je je medicijnen moet innemen en ze vervolgens ook nog eens kant en klaar én hygiënisch uitspuugt in een klein plasticzakje.

Zo kun je niet alleen nooit meer medicijnen vergeten in te nemen, je neemt ook nooit meer te veel medicijnen in. Het apparaat geeft namelijk alleen wat je echt nodig hebt. De voordelen? Simpel: als medicijngebruiker ben je niet meer afhankelijk van anderen en dus zelfstandiger. Terwijl je als verzorger juist meer tijd overhoudt voor taken waarbij je echt nodig bent.

Hoe werkt het?

Het apparaatje werkt heel eenvoudig. Het medicijn is al op de juiste manier voorverpakt door de apotheker en de wijkverpleegkundige plaatst het in de Medido. Het apparaat geeft de gebruiker vervolgens een signaal als het tijd is om het medicijn in te nemen. Reageer je niet op het alarm dan geeft het apparaat na een bepaalde tijd een melding door aan het wijkteam van de zorgorganisatie. Een medewerker neemt dan eerst telefonisch contact met je op en als dat niet lukt komt er iemand van het team persoonlijk bij je langs.

Nooit meer hoofdpijn

Gebruikers zijn tot nu toe heel blij met het apparaat. De heer Galesloot zegt: “Ik ben heel blij met dit machientje. Mijn medicijnen vergeten is er nu niet meer bij. Ik moet twee keer per dag mijn medicijnen innemen. Als het daar de tijd voor is hoor ik een deuntje. Ik loop naar het apparaat, druk op de OK-knop en de medicijnen komen er uit. Zo neem ik nu iedere dag op tijd mijn medicijnen in en heb ik nooit meer hoofdpijn!” Als de heer Galesloot weg gaat dan neemt hij de medicijnen voor die dag mee. De Medido geeft dan geen seintje zodat het wijkteam niet nodeloos wordt ingeschakeld.

Geen medicijnen vergeten

Zorgorganisatie Humanitas nam recent de eerste Medido in gebruik bij een cliënt in Rotterdam. Daarbij wordt men geholpen door FocusCura, een bedrijf dat al langer samenwerkt met Humanitas als het gaat om innovatieve zorgtechnologie. In dit geval dus de elektronische medicijnuitgifte. FocusCura geeft ook voorlichting en uitleg over het apparaat. En weet je wat het mooie is? De kosten van dit nieuwe type medicijndispenser worden volledig vergoed door de ziektekostenverzekering!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten