menu

Maak jij ook al selfies?

Appen en selfies maken. De jeugd doet niet anders meer, maar ook ouderen gaan mee in het smartphone tijdperk en maken een inhaalslag. Uit recent onderzoek blijkt dat  het gebruik van smartphones onder ouderen het hardst groeit. NU.nl publiceerde een onderzoek van Telecompaper waaruit blijkt dat de groei in smartphones bij ouderen 14% bedraagt ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Een spectaculaire toename die ons bij NED7 natuurlijk niet verrast. Hiermee heeft ruim de helft (54%) van de Nederlandse 65 plussers in het eerste kwartaal van 2015 een smartphone. Het verschil met het overall percentage is nog wel groot, want in het eerste kwartaal van dit jaar had 81%van de Nederlanders van dertien jaar of ouder een smartphone.

All round communicatiemiddel

Hoewel het maken van foto’s en het sturen van berichten nog steeds de populairste bezigheden zijn onder Nederlandse smartphonegebruikers, nemen activiteiten die gebruikmaken van een internetverbinding, zoals het versturen van e-mails, navigeren en mobiel bankieren, aan populariteit toe, met name onder iPhone-gebruikers. Daarmee is de smartphone een onmisbaar middel geworden in ons dagelijks leven. Het is een middel om in contact te blijven met vrienden en familie. Waar vroeger bellen nog heel gebruikelijk was, kiest de jeugd steeds meer voor text/voice berichten. Bellen raakt uit en je merkt dat de jeugd nauwelijks nog opneemt.

Jouw mening over selfies

Bij NED7 zij wij benieuwd naar het gebruik van smartphones. Daarom vragen wij jou om hieronder, of op onze Facebook pagina te reageren op de stelling: “Ik gebruik mijn smartphone iedere dag!”

 

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten