menu

Langer thuis met slimme technologie

Minister Schippers wil dat technologie in zorg gemeengoed wordt. Nobel streven natuurlijk, maar dan moeten eindgebruikers wel weten wat het is en wat het voor hun kan doen.

eHealth, domotica en zorgtechnologie

Consumenten en met name ouderen weten nog veel te weinig over wat technologie nu echt voor ze kan betekenen. Hoe kunnen we onze woonsituatie, ons welzijn en onze zorg hiermee verbeteren? Er is steeds meer behoefte aan informatie, uitleg en voorbeelden over ehealth, domotica en zorgtechnologie. Mensen denken vaak dat dit betekent dat we verzorgd gaan worden door een robot. Maar vaak gaat het juist ook om technologie die al volop onderdeel is van ons dagelijks leven. Expeditie-SlimThuis en de SlimoTheek geven informatie en voorlichting over deze onderwerpen.

Langer thuis met slimme technologie

Het is 2015 en onze huizen worden nu al slimmer gebouwd in voorbereiding op de steeds groter wordende groep ouderen die ook, om verschillende redenen, steeds langer zelfstandig thuis wonen. De markt wordt nu al overspoeld met slimme producten waarvan de meeste mensen niet weten waar ze voor zijn, laat staan wat ze kunnen doen. Van wearables tot mobiele apps en van innovaties in huis tot handige hulpmiddelen voor onderweg. Zou het niet veel beter zijn als mensen meer wisten wat ze kunnen gebruiken en hoe? Zo kunnen zij op termijn ook beter aangeven waar zij behoefte aan hebben, in plaats van dat de producent bepaalt wat goed voor hun is.

Download hier helemaal gratis Het SlimmerThuis eBook
Download PDF

download het gratis eBook als pdf

Veilig en comfortabel wonen

Bij Expeditie-SlimThuis en de SlimoTheek krijgen ouderen, mensen met een chronische ziekte of beperking, zorgmedewerkers én vrijwilligers in zorg kennis en informatie over slimme technologie voor huis-, tuin- en keukengebruik. Expeditiebezoekers kunnen in de meereizende SlimoTheek een aantal slimme producten bekijken, aanraken en (thuis) uitproberen. “De techniek is er, laten we het gebruiken”, aldus Marianne Schenderling, initiatiefnemer van het project. “Zorg ervoor dat mensen weten wat eHealth en domotica is. Wat technologie überhaupt voor ons kan betekenen. Want wie dat weet kan besluiten om er iets mee te willen doen. En een goed geïnformeerd iemand kan ook de juiste keuzes maken.”

Download het SlimmerThuis eBook

Meer weten over hoe techniek ons kan helpen langer zelfstandig thuis te wonen en hoe techniek ook kan bijdragen aan meer welzijn en betere zorg? Download dan het eBook van SlimmerThuis exclusief hier bij NED7.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten