menu

Gebruiksvriendelijke smartphone voor ouderen

Steeds meer ouderen maken gebruik van moderne technologie, waaronder de smartphone. Soms zijn de applicaties echter ingewikkeld in gebruik. Maar daar heeft software ontwikkelaar Gociety Solutions iets op gevonden.

Gociety maakt met hun handige applicaties van een gewone smartphone een gebruiksvriendelijke smartphone voor ouderen. En dat doen ze heel eenvoudig.

Handige hulpmiddelen voor ouderen

Gociety heeft software ontwikkeld die van een gewone smartphone een gebruiksvriendelijke smartphone voor ouderen maakt. Zo wordt het standaard menu vereenvoudigd en de pictogrammen vergroot. Zijn er apps die je meer gebruikt dan andere apps? Dan zet de software deze bovenaan zodat ze makkelijk vindbaar zijn. Verder is het contact met anderen heel eenvoudig. Als familielid of mantelzorger wil je waarschijnlijk weten waar je vader of moeder precies is. De dwaaldetectie functie via GPS geeft precies aan waar de smartphone zich bevindt. Maar de smartphone heeft ook andere handige hulpmiddelen. Zo kan de software berekenen wat het valrisico is voor iemand. Op basis hiervan kan de software direct goede oefeningen geven zodat het risico op vallen minder wordt. En wat dacht je van een medicatiealarm zodat je nooit meer je medicijnen vergeet in te nemen?

Gebruiksvriendelijke smartphone met Samsung

Samen met Samsung heeft Gociety de gebruiksvriendelijke smartphone uitgebracht waar de software al op is geïnstalleerd. Deze smartphone kan direct gebruikt worden zonder dat een applicatie gedownload hoeft te worden. Maar als gebruiker of als mantelzorger heb je niet perse een Samsung smartphone nodig om gebruik te maken van de apps. Familieleden of verzorgers kunnen een aparte app downloaden die gekoppeld kan worden aan de smartphone van de vader of moeder. Uiteraard moeten zij wel toestemming geven om de smartphones vervolgens te verbinden met elkaar. Familieleden kunnen op deze manier niet alleen zien wat je bezighoudt. Zij krijgen ook een signaal als er iets mis is met je.

Meer informatie

Reageren

Auteur

Yadirah Postma

Yadirah Postma

Yadirah Postma studeert Management in de Zorg aan de Hogeschool Utrecht. Zij doet onderzoek naar nieuwe technologieën en de invloed van deze technologische ontwikkelen op ouderen en de zorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten