menu

Fysiotherapeut zoeken, 5 tips voor de juiste keuze

Een goede fysiotherapeut zoeken, hoe doe je dat? De eerste gedachte die in je opkomt is waarschijnlijk: online. Inderdaad, we zijn er al zo aan gewend om direct online op zoek te gaan naar het antwoord. Maar er zijn nog meer dingen waar je op kunt letten. Daarom heeft vergelijkingssite KiesvoorjeZorg.nl 5 tips voor ons op een rijtje gezet hoe je snel en gemakkelijk de juiste fysiotherapeut voor jezelf vindt.

Fysiotherapeut zoeken doe je zo

Wist je trouwens dat zo’n 75% van de Nederlanders weleens last heeft gehad van pijn in de onderrug? De kans is groot dat je ooit met een fysiotherapeut in aanraking zult komen. Maar fysiotherapeuten doen natuurlijk meer dan alleen maar pijn in je onderrug weghalen. Belangrijk dus dat je een geschikte fysiotherapeut hebt om naartoe te gaan. Maar hoe vindt je één die bij jou past?

Tip 1: Rondvragen

Aangezien er zoveel mensen gebruik maken van een fysiotherapeut is de meest voor de hand liggende eerste stap gewoon rondvragen. Iemand die de dienst al heeft ondergaan kan het beste vertellen hoe dit was. En we vertrouwen referenties nog altijd het meest. Betekent niet dat omdat je buurman een goede ervaring had, jij hetzelfde zult ervaren. Maar het kan helpen bij het maken van een shortlist én een uiteindelijke keuze.

Tip 2: Persoonlijke klik

Een persoonlijke klik hebben met iemand die ongeveer 45 minuten aan je lichaam zit, terwijl je met vaak weinig kleren aan zit, is heel belangrijk. Ga dus altijd langs bij de praktijk voordat je een keuze maakt. Een eerste kennismaking zegt veel en kan je een indruk geven of de fysiotherapeut geschikt is voor je.

Tip 3: Zoek in je omgeving

Hou het gebied waarin je zoekt klein. Je bent druk, hebt kinderen, wil niet te veel tijd verliezen aan reizen, noem maar op. Het heeft dus geen zin om naar de beste fysiotherapeut van Nederland te zoeken. Wat als deze in Groningen zit terwijl jij in Amsterdam woont? Zoek naar de beste in jouw omgeving en luister daarbij goed naar de ervaring van anderen (on- en offline).

Tip 4: Let op specialisme

Het is belangrijk om bij het zoeken te kijken naar iemands specialisme. Net als bij artsen zijn fysiotherapeuten vaak gespecialiseerd in bepaalde onderdelen van het lichaam. De een is misschien extra goed in ruggen, terwijl de ander bekend staat om de kennis rond knieën. Let daarop als je zoekt. De fysiotherapeut geeft het misschien zelf al aan op de website, of de reviews maken het duidelijk zodra je deze doorleest.

Tip 5: Verzekeringen

Bij een fysiotherapeut zoeken is het niet onbelangrijk om goed te kijken naar je verzekering. Verzekeringen gaan verschillend om met de vergoedingen voor fysiotherapie. Zelf afrekenen, of je verzekering direct laten betalen. Het kan uitmaken als je krap bij kas zit. Vergeet ook niet dat in principe de fysiotherapeut vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed. Dit geldt misschien niet voor specifieke gevallen, maar let daar dus goed op. Hierbij is ook belangrijk om te kijken of jouw fysiotherapeut een contract heeft met jouw verzekeraar. Vraag de fysiotherapeut hiernaar en laat je informeren voordat je een keuze maakt. Je wil niet achteraf geconfronteerd worden met onnodige kosten die voorkomen hadden kunnen worden.

Reageren

Auteur

KiesvoorjeZorg

KiesvoorjeZorg

Het vergelijkingsplatform KiesvoorjeZorg.nl is in 2012 opgericht door Charley Beerman nadat hij voor een familielid op zoek ging naar een zorgorganisatie in de buurt. Dit bleek ingewikkelder dan hij aanvankelijk dacht. Nu kun je op KiesvoorjeZorg.nl een groot aanbod van zorgaanbieders bekijken en vergelijken.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten