menu

eHealth Week 2017 van start

Samen met maar liefst 220 partners, waaronder GGD GHOR Nederland, organiseert het Ministerie van VWS dit jaar de allereerste Nationale eHealth Week. Maar wat is eHealth eigenlijk?

Veel mensen weten niet wat het precies inhoudt. Daarmee kennen ze ook niet de vele voordelen die het kan opleveren. Juist daarom is het belangrijk dat de Nationale eHealth Week wordt georganiseerd.

Wat is eHealth eigenlijk?

Het is eigenlijk niets anders dan digitale toepassingen die de zorg voor patiënten kunnen verbeteren. Ook maken ze preventie en het monitoren van iemands gezondheid makkelijker. Je kunt hierbij aan allerlei hulpmiddelen denken. Van apps tot digitaal contact met een specialist. Noem het maar op. Tijdens de eHealth Week 2017 kan het grote publiek het zelf gaan ervaren. “Het gebruik van eHealth maakt ontzettend veel mogelijk”, aldus minister Schippers, die samen met staatssecretaris van Rijn komende week door heel Nederland reist. Op bezoek bij verschillende projecten en organisaties die deelnemen.

Stress verminderen met eHealth

Een voorbeeld van eHealth is het verhaal van Francine. Zij is nog maar 39 jaar en heeft een chronische aandoening aan haar immuunsysteem. Zij weet uit eigen ervaring wat het zou kunnen betekenen. “Ik ben sinds een aantal jaren in behandeling bij vier artsen in drie verschillende ziekenhuizen. Ik reis meerdere keren per maand naar deze verschillende ziekenhuizen. Een digitaal spreekuur zou mij enorm veel tijdwinst opleveren. Maar het zou ook enorm veel stress verminderen. Ook moet ik bij bijna elk bezoek bloed prikken en regelmatig ontlasting inleveren. Dit kan veel efficiënter door deze maandelijkse onderzoeken op één locatie te laten plaatsvinden – bij het lab in mijn woonwijk – en de uitslagen digitaal te delen met alle specialisten.”

eHealth Week 2017 artikelbanner

Technologie bij dementie

Toch denken nog steeds veel mensen dat eHealth zorg onpersoonlijk maakt. Ook zou het een verkapte bezuinigingsmaatregel zijn, die ervoor zorgt dat minder mensen hoeven worden aangenomen. Maar niets is minder waar. Als je zorg nodig hebt, wil je dan niet de beste en meest geavanceerde middelen tot je beschikking hebben? En wat als een digitaal spreekuur, zoals bij Francine, ervoor kan zorgen dat je als patiënt sneller, makkelijker én efficiënter geholpen kunt worden? De eHealth Week laat zien wat er allemaal nu al mogelijk is. Slimme apps om je conditie te verbeteren, beeldbellen met een huisarts, GPS-technologieën die gebruikt kunnen worden bij mensen met dementie. Noem maar op.

eHealth Week 2017

“Al deze innovaties kunnen nu al worden gebruikt, maar veel Nederlanders kennen ze niet of weten niet wat het voor hen kan betekenen. Door mensen kennis te laten maken met eHealth hopen wij dat zij steeds meer innovatieve toepassingen gaan gebruiken of er om vragen bij hun zorgverlener”, aldus Arie van Bellen, directeur van ECP. Dus, om meer aandacht te geven aan dit onderwerp wordt de eHealth Week 2017 georganiseerd. Er staan tal van activiteiten op de agenda. Er zijn praktijkvoorbeelden te zien én je kunt deelnemen aan workshops.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met eHealth. Maak je gebruik van speciale hulpmiddelen of toepassingen? Laat hieronder een bericht achter of praat mee op onze Facebook pagina.

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten