menu

Een koffer vol met hulp

Nu we steeds langer thuis blijven wonen zitten de hulpmiddelen die je thuis kunt gebruiken in de lift. En ook zorgorganisaties spelen daarop in. Zorgaanbieder Evean bijvoorbeeld heeft speciaal voor de thuisblijvers de Thuis Pluskoffer bedacht. Dit is een koffer vol technische oplossingen. Het zijn hulpmiddelen zoals een bedmat met sensor, een rookmelder of mobiele personenalarmering.

Een koffer op maat

De persoonlijke hulpmiddelen in de koffer ondersteunen de zelfredzaamheid waardoor mensen langer zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast levert het gebruik van de koffer meer inzicht in het doen en laten van een persoon ‘s avonds en ‘s nachts. Hierdoor kan zorg meer op maat geleverd worden.

Hoe werkt het?

De Thuis Pluskoffer biedt tijdelijke oplossingen. Bijvoorbeeld bij ontslag uit het ziekenhuis. In dat geval kan de mobiele personenalarmering uit de koffer worden ingezet totdat een permanente versie is geplaatst. Ben je mantelzorger? Dan kan je de bedmat met sensor gebruiken, zodat je gewaarschuwd wordt als je partner uit bed valt of ’s nachts gaat dwalen. Natuurlijk moet er ook daarvoor op termijn een permanente oplossing gezocht worden.

Leden krijgen een koffer gratis

De Thuis Pluskoffer is heel handig om er achter te komen of de hulpmiddelen wel werken voor jou of je partner. Je kunt ze dus heel laagdrempelig eens uitproberen, want de koffer krijg je bij de start voor 2 weken. En ben je lid van de Evean Ledenvereniging, dan is het zelfs gratis.

Ken jij ook een interessant en vooral handig initiatief bij jou in de buurt? Wij zijn geïnteresseerd in het verzamelen van allemaal goede voorbeelden waar (zorg)organisaties mee komen. Deel dus je ervaringen of tips hieronder of via onze Facebook community.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten