menu

Computercursus voor ouderen

Sinds kort geeft het Nationaal Ouderenfonds een computercursus voor ouderen, want veel mensen hebben tegenwoordig een tablet, maar weten nog niet goed hoe ze er echt optimaal gebruik van kunnen maken.

Termen als apps, account of wifi. Voor velen van ons de normaalste zaak van de wereld. Toch waren er veel cursisten die bij het horen van deze termen tijdens het eerste voorproefje, even achter hun oren moesten krabben. Niek Kaag van het Nationaal Ouderenfonds gaf dit voorproefje in woonzorgcentrum Emmaus in IJzendijke.

Computercursus voor ouderen tegen eenzaamheid

Met de computercursus voor ouderen wil het Ouderenfonds helpen eenzaamheid tegen te gaan, door ouderen wegwijs te maken met de tablet. “Digitale eenzaamheid is ook eenzaamheid”, aldus Niek. De cursus die hij vanaf september geeft is geheel gratis. De inwoners van IJzendijke en Waterlandkerkje zullen de eersten zijn. Niek legt uit: “Je kunt contact maken met oude schoolvrienden, familieleden én je kunt bijvoorbeeld lezen wat mensen van een dokter vinden. De tablet is een hulpmiddel.”

Handig in een krimpregio

Zeeuws-Vlaanderen is een van de zogenaamde krimpregio’s van Nederland. Veel jongeren trekken hier weg opzoek naar betere banen en woonomgevingen, terwijl ouderen achterblijven. En juist daarom denk het Ouderenfonds dat deze computercursus voor ouderen kan helpen. De jeugd belt niet meer met een gewone telefoon. Iedereen wil Skypen of Whatsappen. In contact blijven met kinderen en kleinkinderen vraagt dus om de nodige aanpassingen.

Meedoen?

Het Ouderenfonds organiseert de cursus gratis, maar je moet je van te voren natuurlijk wel even opgeven. Dit kan rechtstreeks bij Niek Kaag, die de cursus geeft. En weet je al alles over tablets, maar wil je graag bij deze computercursus voor ouderen helpen? Dat kan, want Niek kan wel een helpende hand gebruiken. Geef je dus ook op bij hem als vrijwilliger.

meer informatie

bron: PZC.nl

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten