menu

Altijd hulpmiddelen in de buurt

Hulpmiddelen voor in huis, zoals wandelstokken of douchezitjes, zijn steeds makkelijker te kopen. Gewoon bij de bekendste huishoudwinkel van Nederland: de Blokker. Je hoeft je dus niet meer te schamen om deze producten aan te schaffen in een speciale thuiszorgwinkel, want het is de gewoonste zaak van de wereld. En terecht.

Gewoon bij Blokker

Hoe ouder we worden, hoe meer we te maken krijgen met allerlei beperkingen. Vervelend, maar gelukkig niet een reden om direct naar een verpleeg- of verzorgingshuis te moeten gaan. Er bestaan tal van hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je ondanks de beperkingen langer in je eigen huis kunt blijven wonen. En nog mooier is het dat deze hulpmiddelen steeds vaker overal zelf aan te schaffen zijn. Je kunt naar een speciale thuiszorgwinkel, maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer bouwmarkten, Actions of zelfs Blokkers waar je deze producten gewoon zelf kunt uitkiezen.

Verantwoording

Maar welke producten zijn er zoal te krijgen bij de Blokker? Deze winkel hebben we voor nu uitgekozen omdat we daar laatst een heel wandrek vol allerlei hulpmiddelen zagen. We hebben de producten niet uitgeprobeerd en over de prijzen kunnen we niets zeggen, maar meer informatie kun je daarover vinden in de webshop van Blokker.

De slaapkamer

Voor de slaapkamer is er een touwladder waarmee je je heel makkelijk laat zakken in bed of waarmee je juist heel makkelijk kunt gaan zitten. Er zijn bedverhogers om makkelijk in en uit bed te stappen. Verder is er een dienblad en een rugsteun. Om je makkelijk aan te kunnen kleden is er een aantrekhulp voor je sokken en kousen. En wil je voortaan van je schoenen instappers maken, dan zijn daar ook speciale veters voor. Zo hoef je je nooit meer te bukken!

De badkamer

Voor in de badkamer heeft Blokker wandbeugels en zijn er allerlei ‘ergonomisch gevormde hulpmiddelen’ waarmee de persoonlijke verzorging een stuk makkelijker wordt. Van een speciale haarkam, tot een speciale nagelschaar met nagelborstel en nagelvijl. Verder zijn er speciale badmatten en zitjes voor onder de douche. En wat dacht je van een badspons-op-een-stokje waarmee je letterlijk overal bij kunt.

De keuken

In de keuken werken kan heel inspannend zijn. Daarom zijn er voor de keuken ergonomisch gevormde messen, openers, schillers, schaven en besteksets. Om goed te kunnen snijden zijn er snijplanken met nopjes aan de onderkant wat het snijden met één hand heel makkelijk maakt. En om te eten bestaan er borden en bekerhouders.

Bewegen

De ouderwetse wandelstok bestaat ook nog steeds, alleen heeft de Blokker er wel veel hippere versies van met leuke kleuren. Bovendien zijn de wandelstokken opvouwbaar, wat heel handig is. Wil je een voorwerp van de grond oppakken maar kun je niet voorover buigen, dan zijn er ‘grijpers’ die het werk voor je doen. Uiteraard zijn er ook lichtgewicht looprekken en er is zelfs een rollator! En wij kenden deze nog niet, maar er bestaat een autogordelhulpje, zodat je niet ver met je arm naar achteren hoeft te reiken om de gordel vast te zetten.

Medicijnen

Voor de mensen die medicijnen nemen zijn er ook allerlei soorten hulpmiddelen, zoals tablet vergruizers, tablet splitters, hulpjes om de tabletten uit te drukken of de bekende doosjes waarmee je per dag of per week tabletten kunt bewaren.

Zelfstandig met hulpmiddelen

Tal van oplossingen dus die ons kunnen helpen om beter te slapen, te blijven bewegen, onszelf te verzorgen én goed te eten en te drinken. Oplossingen die ons helpen langer zelfstandig thuis te wonen en niet afhankelijk te worden van (teveel) hulp van buitenaf.

Reageren

Auteur

Alleszelf

Alleszelf

Alleszelf is een objectief, onafhankelijk en deskundig platform voor ouderen met informatie en advies over zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten