menu

Alle ouderen digitaal vaardig

Hoe zorg je ervoor dat alle ouderen in Nederland digitaal vaardig worden? SeniorWeb tekende hier onlangs een samenwerkingsovereenkomst met de Koninklijke Bibliotheek voor. Zij gaan zich gezamenlijk inzetten om dit doel te bereiken.

Beide organisaties gaan hun kennis en middelen inzetten om ouderen volledig digitaal vaardig te maken. Veel ouderen zijn al digitaal actief, maar vooral vanaf 75 jaar en ouder is er nog veel te winnen. Dit bleek afgelopen week ook uit cijfers van het CBS.

Belangrijk voor ouderen

Om dit doel te bereiken gaat SeniorWeb hun leercentra inzetten en verbinden met lokale bibliotheken. In de leercentra van SeniorWeb geven vrijwilligers computercursus die nu in combinatie met de bibliotheken nog toegankelijker worden. Zo worden er straks digitale spreekuren en cursussen georganiseerd over allerlei verschillende digitale onderwerpen die belangrijk zijn voor ouderen.

Digitaal vaardig worden

Overigens is de samenwerking niet helemaal nieuw want in de praktijk blijkt de samenwerking tussen SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek al langer een succes. Zo’n 60 van de 410 bestaande Leercentra van SeniorWeb trekken al op met een lokale bibliotheek en dat gaat naar volle tevredenheid van zowel de vrijwilligers als de ouderen die er gebruik van maken.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten