menu

Adopteer een robot

Adopteer een robot! Bij het Belgische bedrijf QBMT kun je dat nu doen en peetoom of -tante worden van ZORA®, de zorgrobot. Deze robot wordt dan ingezet bij een zorgorganisatie, revalidatiecentrum of in het speciaal onderwijs.

Het wordt al volop gedaan en de reacties zijn heel enthousiast. De mensen waar de zorgrobot voor wordt ingezet hebben er baat bij en jij of je bedrijf krijgt positieve aandacht. Win-win situatie dus!

Hoe werkt het?

QBMT werkte een ‘adoptie’ project uit rond ZORA®. Via een leasecontract kan een robot gesponsord worden die dan actief ingezet wordt in een zorgorganisatie of revalidatiecentrum. Het zijn volledig gepersonaliseerde robots die voor blije gezichten zorgen. QBMT heeft een heel pakket aan promotiemiddelen klaar staan waarmee de sponsor publiciteit kan genereren. Tommy Deblieck van QBMT legt het uit: “Sponsor van ZORA® worden betekent dat het bedrijf daarmee aangeeft gebruik te maken van de nieuwste technologieën én tegelijkertijd de MVO gedachte in praktijk brengt”.

De toekomst met een robot

Deskundigen voorspellen dat dit soort elektronische hulpmiddelen steeds meer deel gaan uitmaken van ons dagelijks leven. Natuurlijk in eerste instantie daar waar het moet en nodig is, bijvoorbeeld in de ouderenzorg. Maar de zorgrobot is er niet om de menselijke verzorger te vervangen. Het is een hulpmiddel die de zorg kan ondersteunen.

Contact maken

In eerste instantie gaat het om het maken van contact. Dat geldt niet alleen voor het sponsorbedrijf met zijn klanten maar ook voor de mensen in de instelling. De praktijk wijst uit dat mensen die ondersteuning krijgen van een zorgrobot ook weer makkelijker contact maken en een gesprek aangaan. De robot nodigt hiertoe uit door kleine opmerkingen te maken zoals: “Hoe gaat het ermee?” of een simpele vraag zoals: “Waarom?”

Zorgorganisaties merken ook al dat de zorgrobot ervoor zorgt dat familie weer vaker langskomt met de kleinkinderen. Onderling contact wordt dus ook door de robot gestimuleerd. Een zorgrobot adopteren kan dus heel positieve gevolgen hebben!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

Advertentie



Gratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten