menu

5 mobiele apps voor ouderen

Veel mensen denken nog steeds dat mensen boven de 65 jaar niet online zijn of gebruik maken van smartphones. Maar niets is minder waar. Op dit moment zijn er in Nederland al meer dan 1.2 miljoen smartphone gebruikers van 65 jaar en ouder. En ook op social media zijn 65 plussers al de grootste groep gebruikers.

Wist je bijvoorbeeld dat al meer dan 45% van de 65 plussers op social media zijn te vinden. Iedereen die dus zegt dat het met name de jongeren zijn die online het belangrijkst zijn, die hebben het helemaal mis!

Handige mobiele apps voor ouderen

Ook het app gebruik groeit hard onder 65 plussers. Daarom hebben wij op de redactie van NED7 een selectie gemaakt van 5 handige mobiele apps voor ouderen.

1. ANBO

Het laatste nieuws voor de doelgroep op je mobiel. De grootste seniorenorganisatie heeft nu ook al haar diensten samengebracht in een handige app. En leden hebben extra voordeel met mooie kortingen. De app is ook ‘location based’, dus je kunt vanaf nu direct zien welke kortingen van toepassing zijn op jouw locatie.

Google Play icon
download de app voor Android
Apple store icon
download de app voor iOS

2. Nestor

Seniorenorganisatie Unie KBO brengt 10 keer per jaar het magazine Nestor uit met artikelen die interessant zijn voor de doelgroep 50 plus. Actuele informatie over geld, gezondheid, interviews, uitgaanstips en nog veel meer. En ook hier kunnen leden gebruik maken van voordelen, kortingen en andere acties. Enige nadeel van de app en het magazine is dat je er pas gebruik van kunt maken als je een inlog hebt.

Google Play icon
download de app voor Android
Apple store icon
download de app voor iOS

3. SOS Alarm app

Focus Cura is een bedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkeld voor de zorg en ouderenzorg. Alle ontwikkelingen zijn er op gericht om mensen langer zelfstandig te kunnen laten functioneren. De SOS Alarm app is daar een goed voorbeeld van. Met één tik op het scherm van je tablet of smartphone sla je alarm bij een zorgmeldkamer of 3 contactpersonen die je hebt opgegeven. Door de GPS-link met de app kan de hulpdienst ook direct de locatie zien waar je je op dat moment bevindt.

De app is alleen te gebruiken op iPhone en iPad.

Apple store icon
download de app voor iOS

4. Ouderenjournaal

Het Ouderenjournaal is een website met nieuws en achtergronden voor 50 plussers. En sinds kort is het nieuws van de site ook te lezen via deze handige app.

Google Play icon
download de app voor Android
Apple store icon
download de app voor iOS

5. Wehelpen

Wehelpen.nl maakt het je makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden of te organiseren. Ben je namelijk slecht ter been maar wil je de tuin doen, dan kan je bij jou in de buurt om hulp vragen. Of ben je juist iemand die graag de tuin doet en iemand wil helpen? Via de Wehelpen app wordt het nu dus nog makkelijker om te kijken wat je kunt doen voor en met elkaar.

Google Play icon
download de app voor Android
Apple store icon
download de app voor iOS

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten