menu

5 handige hulpmiddelen voor opa en oma

Handige hulpmiddelen zijn ook interessant voor opa en oma, want het zijn niet alleen jonge mensen die van gadgets houden. Daarom hebben we 5 leuke gadgets die je ouders of grootouders zeker kunnen gebruiken.

Wat dacht je van een wandelstok met verlichting, of een toetsenbord met grotere letters? En tablets zijn super populair onder ouderen, dus ook hier hebben we een handige hoes voor gevonden die tegen een stootje kan.

Handige hulpmiddelen voor in huis

Handige hulpmiddelen voor in huis kunnen helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Of het nu om veiligheid gaat of hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je niet afhankelijk bent van anderen bij bepaalde handelingen. Met deze 5 handige hulpmiddelen kom je al een heel eind.

1. Veilige LED kaarsen

Of je nu jong of oud bent, kaarsen kunnen gevaarlijk zijn. Maar ze zijn tegelijkertijd zo sfeervol en romantisch! Naarmate we ouder worden verslechterd onze motoriek of worden we vergeetachtig. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Gelukkig bestaat daar de volgende oplossing voor: LED kaarsen. De “kaars” waarin ze zitten is ze niet van echt te onderscheiden. Zelfs het flikkeren van kaarslicht wordt door deze LED kaars nagebootst. Verschil is, bij de één heb je een vlam, terwijl je bij de andere optie slechts een LED lampje hebt dat ook vervangbaar is.

2. LockAid sleutelhulp

Een eenvoudige handeling zoals een sleutel in het slot steken of een sleutel omdraaien kan voor problemen zorgen. Maar daar heeft LockAid wat op gevonden. Een sleutelhulp die je op het slot van je deur zet en die je sleutel naar het slot toe leidt. Als de sleutel erin zit hoef je deze zelfs niet meer om te draaien, maar kun je de LockAid in z’n geheel gebruiken. Een stuk makkelijker dus, vooral als je minder kracht in je handen hebt.

3. Een wandelstok met verlichting

Altijd een lichtje bij de hand hebben tijdens deze donkere dagen! Stoeptegels kunnen ongelijk liggen of ’s avonds de trap af lopen terwijl het donker is. Deze wandelstok heeft ingebouwde verlichting waarmee alles opeens een stuk beter zichtbaar wordt.

4. Toetsenbord met grote letters

Toetsenborden kunnen vaak een grote hoeveelheid toetsen hebben. En ook al zullen ze heel handig zijn, door die grote hoeveelheid vaak ook slecht leesbaar. Dit toetsenbord heeft dat niet en is voor mensen met een visuele beperking een stuk beter leesbaar. Het is plug-and-play dus ook nog eens heel makkelijk in gebruik.

5. Valbestendige tablethoes

Tablets zijn populair onder ouderen. Maar het komt regelmatig voor dat de tablet valt of uit je handen glipt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Ter bescherming van je tablet zijn deze valbestendige hoezen heel handig. Je iPad is hiermee beschermd bij een val van één tot zelfs anderhalve meter! De hoes is gemaakt van siliconen wat zacht aanvoelt en dankzij het antislip profiel stevig in de hand ligt. De hoes is verder afwasbaar en heeft een uitklapbare stand waarmee je de iPad kunt neerzetten. Handig bij het spelen van een spelletje of bij het bellen met je kleinkinderen.

Reageren

Auteur

Yadirah Postma

Yadirah Postma

Yadirah Postma studeert Management in de Zorg aan de Hogeschool Utrecht. Zij doet onderzoek naar nieuwe technologieën en de invloed van deze technologische ontwikkelen op ouderen en de zorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten