menu

5 apps voor mantelzorgers

Deze 5 apps voor mantelzorgers vonden we op de website Sociaalweb. En omdat we altijd opzoek zijn naar handige apps, gadgets of andere hulpmiddelen die het leven makkelijker maken, hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Dus voor de groeiende groep mantelzorgers in Nederland, deze 5 apps hebben we voor je getest en zijn absoluut het proberen waard!

5 handige apps voor mantelzorgers

1. Alzheimer Assistent

Als je mantelzorger bent voor iemand met dementie, dan is deze app van stichting Alzheimer Nederland misschien iets voor jou. De app staat vol met handige informatie over Alzheimer en de zorg voor iemand met deze ziekte. Meer dan 60 onderwerpen komen aan bod en worden in veel gevallen ook begeleid door video voorbeelden. De adviezen die worden gegeven komen van experts of van mantelzorgers die kunnen spreken uit eigen ervaring. Daarnaast kun je de app ook gebruiken als een communicatiemiddel met mensen uit jouw eigen omgeving. Je kunt namelijk verslagen van de dag maken, zodat iedereen ook direct op de hoogte is van alles.

Download voor Mac

Download voor Android

2. Buurtwerk

Heb jij hulp nodig bij bijvoorbeeld een klusje of wil je juist iemand bij jou in de buurt helpen met een klusje? De Buurtwerk app brengt mensen in de buurt bij elkaar en zorgt ervoor dat er een soort sociaal netwerk wordt opgezet van mensen in jouw omgeving. Niet alleen handig voor de hulp die nodig is bij kleine dingen, maar vooral ook goed om het sociale contact in een buurt te bevorderen.

Enige nadeel is wel dat Buurtwerk voor alsnog alleen voor Rotterdam en Zoetermeer beschikbaar is. Hopelijk verandert dit snel.

Download voor Mac

Download voor Android

3. Nettie

Net als de Buurtwerk app is Nettie een app die sociale netwerken activeert en bij elkaar brengt. Verschil is alleen wel dat Nettie gericht is op contact met de zorgprofessional over de zorg voor iemand. Via het besloten netwerk van Nettie kunnen mantelzorgers makkelijk communiceren met die zorgprofessional en kunnen familie en vrienden altijd op de hoogte blijven van wat er gebeurt. Er zijn ook al veel zorglocaties die gebruik maken van Nettie, zoals bijvoorbeeld De Lage Wei, Charim Zorggroep, De Zorgboog en Interzorg.

Download voor Mac

Download voor Android

Download voor Desktop

4. EigenZorg

Steeds meer mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen. De app EigenZorg richt zich dan ook op deze groep mensen. Via deze app worden de wensen van zorgvragers en zorgverleners bij elkaar gebracht. Zo stelt de app mensen in staat zelf actie te ondernemen en zelf zaken te regelen, zodat ze hiervoor niet afhankelijk zijn van anderen.

De EigenZorg app is nog niet te downloaden. Er is een betaversie uit en via onderstaande link kun je je hiervoor opgeven om het te gebruiken.

Vraag hier een inlog aan

5. MiessAgenda

Deze app is handig als een soort centrale agenda. Binnen een besloten groep van familie, vrienden, buren en natuurlijk de gebruiker zelf die mantelzorg krijgt, kan een agenda worden bijgehouden met afspraken en berichten. Zo is iedereen altijd van alles op de hoogte en kan de zorgontvanger makkelijk aangeven waar hij of zij behoefte aan heeft.

Download voor Mac

Download voor Android

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten