menu

Week tegen eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of verlaten. Ken je dat? Dat gevoel van leegte, verdriet en soms zelfs angst? Dan is het even alsof je alleen op de wereld bent en bij niemand terecht kunt. In Nederland gaat het bij ouderen om ongeveer een kwart van de ouderen die zich weleens of heel vaak eenzaam voelen. En dat is veel!

Strijden tegen eenzaamheid

Coalitie Erbij bindt ieder jaar de strijd aan tegen eenzaamheid. En dat doen ze dit jaar weer. Van 24 september tot 3 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid 2015 in Nederland, waarmee aandacht wordt gevraagd voor dit probleem. En speciaal van deze Week tegen Eenzaamheid 2015 heeft Coalitie Erbij de Nationale Eenzaamheidsprijs in het leven geroepen.

Week tegen Eenzaamheid 2015

Eenzaamheid komt in iedere wijk, buurt of dorp wel voor. Maar doe jij iets om deze eenzaamheid tegen te gaan in jouw buurt of ken je iemand die dat doet? Dan is de Nationale Eenzaamheidsprijs het middel om extra aandacht voor een project te vragen. Heb jij of iemand anders dus een vernieuwend en inspirerend project ontwikkeld waarmee eenzaamheid wordt tegengegaan. En werkt het project ook nog eens goed, dan wil Coalitie Erbij er graag wat van horen. En wie weet krijgt het project straks gewoon € 5.000,-! Inschrijving is gratis.

Aanmelden

Aanmelden voor de Nationale Eenzaamheidsprijs kan tot 16 augustus a.s. via dit formulier. En wil je precies lezen waar het project aan moet voldoen om kans te maken dan kan je hier lezen wat daarvoor nodig is.

meer informatie

 

De Nationale Eenzaamheid Prijs 2015 een initiatief van Coalitie Erbij in samenwerking met Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland.

 

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.