menu

Speeddaten met ouderen

Speeddaten met ouderen. Je leest het goed. In Rotterdam hebben ze het onlangs gedaan en het was een groot succes.

Nu denk je direct aan ouderen die daten en we weten dat dat tegenwoordig ook heel populair is. Maar deze speeddate is anders. Speeddaten met ouderen is in dit geval namelijk een date met jongere mensen. Gewoon om eens gezellig te praten, kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Jong en oud in gesprek

Het project heet ‘Nioren’, een samenstelling van junioren en senioren. Het Albeda College, Buurtwerk, Dock, zorgorganisaties Humanitas en Laurens én het expertisecentrum voor senioren en participatie Pluspunt, organiseren dit project. Het doel? Ouderen en jongeren bij elkaar brengen en samen activiteiten laten doen om elkaar beter te leren kennen. Zo simpel is het. En er is ook maar heel weinig voor nodig. Wat tafels, wat koffie en thee en natuurlijk de deelnemers.

6x speeddaten met ouderen

Het project Nioren bestaat uit 6 bijeenkomsten en wie weet nog wel meer. Afgaand op de reacties van de deelnemers waren de eerste bijeenkomsten in ieder geval al een groot succes.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.