menu

Onderzoek: door wie wil jij verzorgd worden?

Zou jij het liefste verzorgd worden door een bekende of door een professional? Iedere maand peilen wij, samen met onderzoeksbureau Motivaction, de mening van bezoekers. Het gaat hierbij altijd over vraagstukken die ons in het dagelijks leven bezighouden. Deze maand is de vraag: Door wie zou jij verzorgd willen worden als je hulpbehoevend bent?

Verzorgd worden door je buurvrouw?

Om de zorg betaalbaar te houden moeten wij steeds meer hulp vragen aan mensen uit onze directe omgeving. Dit betekent natuurlijk niet dat verwacht wordt dat je buurvrouw de zware zorg voor je op zich gaat nemen, maar het betekent wel dat er steeds meer zorg gerelateerde zaken bij onszelf en onze omgeving komen te liggen. Maar door wie zou je het liefste verzorgd worden zodra je hulpbehoevend bent? Onderzoeksbureau Motivaction legde het voor aan een panel van ruim 1.000 mensen. Maar er is iets grappigs aan de hand. Afhankelijk van de vraagstelling zijn de uitkomsten anders. Vraag je mensen of ze het liefste verzorgd willen worden door een bekende, dan zegt de meerderheid dat ze dat willen. Stel je de vraag anders en vraag je mensen of ze het liefste verzorgd willen worden door een professional, dan kiest de meerderheid voor deze optie. Toch is duidelijk dat meer mensen uiteindelijk kiezen voor de zorg door een professional dan de zorg door een bekende.

Verzorgd door een bekende

Verzorgd door een professional

Geef jouw mening!

En jij? Hoe zou jij het liefst verzorgd willen worden zodra je hulpbehoevend bent? Stem mee op onze NED7 poll!

[socialpoll id=”2352134″]

Reageren

Auteur

Marcel Voorn

Marcel Voorn

Marcel Voorn is Senior Researchmanager bij onderzoeksbureau Motivaction in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in kwalitatieve onderzoeksprojecten in de zorgsector.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.