menu

Krijg geld voor een buurtinitiatief!

Geld voor een buurtinitiatief krijgen? Van Boxtel Hoorwinkels en het Nationaal Ouderenfonds zijn opzoek naar goede initiatieven in Noord-Holland waarmee buurtbewoners of organisaties iets doen tegen eenzaamheid bij ouderen.

Vereenzaming van ouderen tegengaan

Vorig jaar organiseerden Van Boxtel en het Ouderenfonds deze actie voor het eerst in Brabant en met succes. Daarom is dit jaar Noord-Holland aan de beurt. Met de actie willen beide organisaties mensen stimuleren iets te ondernemen tegen de vereenzaming van ouderen in hun buurt. Tegelijkertijd kunnen de projecten ook bijdragen aan een verbeterd gemeenschapsgevoel, want een hechtere gemeenschap is een gemeenschap waar niemand buiten de boot valt.

Van Boxtel Hoorwinkels artikelbanner

Hoe krijg je geld voor een buurtinitiatief?

De initiatieven zijn heel makkelijk op te geven via de website van Van Boxtel. En het mooie is, het hoeven helemaal geen grote initiatieven te zijn. Het kan al gaan om het aankopen van een nieuwe biljarttafel of het opknappen van een gemeenschapsruimte waar ouderen bij elkaar kunnen komen. De initiatieven moeten aantoonbaar bijdragen aan het welzijn van ouderen, dus het geld wordt niet zomaar weggegeven. Directeur Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds en Frans Story, algemeen directeur van Van Boxtel Hoorwinkels bepalen in de jury welke initiatieven uiteindelijk geld voor een buurtinitiatief krijgen.

Aan de slag dus met jouw initiatief! Je hebt tot 1 juli de kans je in te schrijven. Hier op NED7 zijn wij heel erg benieuwd naar alle buurtinitiatieven die er zijn, dus wil je meer aandacht voor jouw buurtinitiatief, stuur deze dan ook naar onze redactie. Wie weet staat jouw initiatief binnenkort hier op de website!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGerelateerde berichten