menu

Ritje op de achterbank

Cor en Roos in Levensles

Roos en Cor juichen het idee van een bijrijder op de achterbank toe

Wie kan zich zijn eerste rijles nog herinneren? Ouderen hebben in een heel andere tijd leren autorijden, maar hun auto is vaak nog wel hun heilige koe. Veel ouderen houden er dan ook van om in hun omgeving een autoritje te maken.

Tijdens het project Levensles bedacht studente verplegingswetenschappen Evelien Siegerink dat ouderen misschien wel mee willen rijden tijdens de rijles van hun kleinkind. Er is altijd wel een plekje vrij op de achterbank – gezellig toch?

Leuke afleiding op de achterbank

Op de foto staan studente Roos en rij-instructeur Cor. Het lijkt hen een leuke afleiding om gezelschap te hebben op de achterbank van de lesauto, om te horen hoe het vroeger ging en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Roos kan leren autorijden met passagiers. Voor de oudere is het een uitje en in de tussentijd kan de mantelzorger bijvoorbeeld rustig boodschappen doen. Een ritje op de achterbank dus: kleine moeite, groot gebaar!

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.