menu

Met je gitaar naar het zorgcentrum

Rosalinde in Levensles

Een serenade van Frans, Rosalinde, Linda en Tilly

Meer gezelligheid in de zorg, dat is wat Rosalinde en Linda willen bereiken. Linda komt uit een enorm muzikale familie, iedereen bespeelt er een instrument. Ze zou het heerlijk vinden om haar gitaar mee naar haar stageplek te nemen en de mensen gedurende de dag af en toe te vermaken met haar gitaarspel en het samen zingen van liedjes.

Linda en Rosalinde volgen de opleiding tot verpleegkundige aan de Hogeschool Utrecht. In de praktijk blijken muzikale ontmoetingen tussen jong en oud goed te werken; zo hebben het afgelopen jaar basisschoolkinderen samen met bewoners van zorgcentrum Talma Haven uit Urk wekelijks met elkaar gezongen. Waardevolle ontmoetingen die zorgen voor meer leefplezier!

Samen (be)leven

Frans en Tilly verblijven tijdelijk in zorglocatie Naarderheem van Vivium Zorggroep, net buiten Naarden-Vesting. Jaarlijks revalideren hier zo’n 700, vooral oudere, mensen. Met als doel om zo snel mogelijk weer hun vertrouwde leven voort te kunnen zetten. Er wordt zowel op locatie als bij mensen thuis revalidatie en verpleeghuiszorg op maat geboden. In Naarderheem zijn de activiteiten bijeengebracht in diverse verenigingen waar men lid van kan worden. Zo kunnen mensen elke dag op hun eigen wijze invullen, elkaar ontmoeten en samen iets ondernemen en beleven. Zoals in dit geval: samen met Rosalinde en Linda muziek maken.

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.