menu

Kickboksen geeft zelfvertrouwen

Lilian en Corrie in Levensles

Lilian en Corrie tonen hun vechtlust

Lilian Djarkasi volgt de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening aan het ID College in Leiden. Zij deed mee aan Levensles en won in 2014 de eerste prijs met haar idee om kickboksen in te zetten voor kwetsbare ouderen. Lilian weet uit ervaring dat lichamelijke weerbaarheid je helpt om sterker in je schoenen te staan.

Corrie van Hugten, tegenover haar in de boksring, weet als geen ander dat je zelf positief tegen het leven aan moet blijven kijken. Ook al zit je in een rolstoel. Dit weerhoudt haar er niet van om te dansen en te (kick)boksen!

Een zoen van Nelson Mandela

Tijdens Levensles heeft de Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) zich heel actief ingezet om te laten zien dat een rolstoel geen beperking hoeft te zijn om elkaar te ontmoeten. Voorzitter Corrie is het levende bewijs dat je leven niet ophoudt als je niet meer zo mobiel bent. Zij liet studenten tijdens Levensles zien en meemaken hoe het is om samen plezier te maken en op hoog niveau nog mee te doen aan danswedstrijden. Dit leidde er zelfs toe dat zij wereldleider Nelson Mandela heeft ontmoet in Zuid-Afrika en van hem een zoen kreeg!

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.