menu

Wonderen bestaan echt!

Gedachteloos stond ik prei voor het avondeten te snijden toen plotseling het besef hoe ongelukkig ik me voelde, diep tot me doordrong. Het mes bleef hangen boven de prei  en er vormde zich een beeld waarin ik mezelf zag in een donkere steeg, met een hoge muur voor me en een ondoordringbare duisternis achter me.

“Help! Wat moet ik doen?”

Ik stond aan de grond genageld, roerloos, met het mes in mijn hand, onbewust van tijd en plaats. Hoe lang ik zo heb gestaan weet ik niet, maar op een bepaald moment riep ik uit: “Help! Wat moet ik doen?” Het was een hartenkreet uit het diepst van mijn wezen, zoals ik nooit eerder had geuit. Vrijwel onmiddellijk kwam er antwoord – een antwoord dat ik nooit zelf had kunnen geven of bedenken, maar dat ik herkende als het enig  juiste: “Ga op reis”, en na een korte stilte: “Alleen”.

Mantelaar artikel banner

Ik lachte en huilde tegelijk

De tranen sprongen me in de ogen, ik lachte en huilde tegelijk, van opluchting, van schrik, van dankbaarheid, van verwarring, van eindelijk duidelijkheid – maar bovenal van het wonder dat me was overkomen.

Wonderen bestaan echt!

Het is ruim 30 jaar geleden dat dit gebeurde en sindsdien stuur ik mijn hartenkreten het Universum in, vol vertrouwen dat ik word gehoord en antwoord krijg. Soms laat het even op zich wachten, maar het kómt en ik volg het altijd op. Voor mij is en blijft dit het grootste wonder in mijn leven.

Reageren

Auteur

Yvonne Klinkert

Yvonne Klinkert

Yvonne Klinkert (1935) is geboren in Den Haag, maar verhuisde in 1962 met haar gezin naar Amsterdam. Zij krijgt mantelzorg via Mantelaar maar wil zelf nog veel kunnen blijven doen. Hier op NED7 blogt zij over haar ervaringen en passie voor het leven.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.