menu

100 jaar en “still kicking”

Wie wil er eeuwig werken? Niemand natuurlijk. Of toch wel. Felimina Rotundo, uit Buffalo in de staat New York, is 100 jaar en ondanks haar hoge leeftijd werkt zij nog steeds!

6 dagen per week helpt ze bij de lokale wasserette, de College Laundry Shoppe. En stoppen daar moet ze niet aan denken. Sterker nog, ze ziet het als dé reden voor haar vitaliteit. Ze werkt van 07:00 uur ’s morgens tot 18.00 uur ’s avonds. Ze houdt van het werk dat ze doet en “het geeft me iets te doen”, zoals ze zelf zegt. Ze heeft ook nog nooit overwogen om met pensioen te gaan. Volgens haar moeten oude mensen wat te doen hebben. “Want”, zegt ze, “niets doen is tijdverspilling”. Een acceptabele leeftijd om met pensioen te gaan is volgens haar als je 75 wordt. Maar alleen als je gezondheid een probleem is.

100 jaar en nog niet stoppen

Rotundo werd geboren in 1915 en in augustus maakte ze de eeuw vol.  Ze werkt al 85 jaar van haar leven waarvan 40 jaar in de wasserette . Toen ze daar begon koste een wasbeurt ongeveer 25 cent. Felimina Rotundo zegt dat ze blijft werken tot ze niet meer kan lopen. Dat zit er gelukkig voorlopig nog niet in.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.