menu

Zomer in Nederland

Het is eindelijk volop zomer in Nederland! En wat ga je dan doen? De één gaat op vakantie, de ander blijft thuis in de tuin en weer een ander trekt er actief op uit om mee te doen met allemaal activiteiten die worden georganiseerd tijdens de zomermaanden. 

De speciale Vitaal Journaal Zomereditie

Het Vitaal Journaal, met Sabine Uitslag, besteedt in deze speciale Vitaal Journaal Zomereditie aandacht aan de zomer. En dat doen we met handige zomertips van schoonmaakdiva Marja Middeldorp (bekend van o.a. ‘Hoe Schoon Is Jouw Huis?’). Hoe zorg je ervoor dat je lekker koel blijft deze zomer? En waar moet je extra op letten met die warmte? Wist je bijvoorbeeld dat er jaarlijks 700.000 mensen op de eerste hulp in het ziekenhuis terechtkomen door het gebruik van die gele schoonmaakdoekjes in de keuken? Daarom geeft Marja handige tips hoe je dit kunt voorkomen!

Wat doe jij deze zomer?

Iedere maand gaat Sabine Uitslag de straat op met een vraag of stelling. En voor deze zomer in Nederland was zij natuurlijk benieuwd naar hoe iedereen deze zomer doorkomt?! Daarom is zij ook dit keer weer de straat op gegaan met de vraag: ‘Hoe hou jij eigenlijk het hoofd koel?’

Bewegen tijdens de zomer in Nederland

Maar er worden ook tal van evenementen georganiseerd deze zomer. Zo zijn er door heel Nederland zorgorganisaties die iets organiseren en waar jong en oud aan mee kunnen doen. Sabine Uitslag heeft een voorbeeld van zorgorganisatie Florence. Deze zorgorganisatie organiseerde speciaal voor bewoners, familie, vrienden én buurtbewoners de ‘Tour de Florence’. Een fietstocht onder leiding van wereldkampioen wielrennen Leontien van Moorsel. Het perfecte moment om niet alleen te laten zien dat bewegen goed is voor iedereen, maar dat ook echt iedereen nog kan bewegen. Zelfs als je slecht ter been bent.

Ook erop uit?!

Hou deze zomer onze Facebook pagina in de gaten. Hier zullen wij tal van evenementen delen en tips geven over wat jij kunt doen de komende twee maanden. En heb je zelf misschien tips of suggesties? Deel die dan met ons.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten