menu

Veranderingen in de zorg

Hoe ga jij om met de veranderingen in de zorg? Dat is deze maand de centrale vraag in het Vitaal Journaal met Sabine Uitslag.

Er is veel veranderd en er zal nog meer gaan veranderen de komende jaren. Maar uiteindelijk gaat het om de gewone man in de straat waar de zorg voor bedoeld is. Hoe gaan wij met z’n allen om met al die veranderingen en blijven wij in staat goed voor onszelf én voor elkaar te zorgen?

HilverZorg ondersteunt Henk & Nies

Henk en Nies wonen in Hilversum. Nies is heel slecht ter been en ziek, maar toch wil ze kosten wat kost zorgen voor haar broertje Henk, die het syndroom van down heeft. Zorgorganisatie HilverZorg helpt Nies daarbij. Nikki Kempes is wijkverpleegkundige bij deze organisatie en zij komt, met haar collega’s, meerdere malen per week Nies helpen bij het uit bed halen van Henk en bij het wassen en verzorgen van hem. Sinds alle veranderingen zijn doorgevoerd in de zorg heeft Nikki als wijkverpleegkundige de verantwoordelijkheid over de planning en de zorg teruggekregen van HilverZorg en is zij in staat zelf te bepalen hoeveel tijd zij nodig heeft om Henk te verzorgen. En dat werkt heel goed zegt ze zelf: “De verpleegkundige gaat zelf op intake, kijkt waar de zorgvraag is, wat de wensen zijn én hoeveel tijd je daaraan kwijt denkt te zijn.”

En Nies, die is heel blij met de ondersteuning die zij krijgt. “Met heel veel hulp van de HilverZorg, redden wij het heel erg goed.” En de 5 vrouwen die deze hulp bieden, daar is zij ook heel erg over te spreken: “Ik ben met allemaal even blij!”

De veranderingen in de zorg

Ook deze maand gaat Sabine weer de straat op met een vraag. En die gaat dit keer over de veranderingen in de zorg. Hoe ga jij om met die veranderingen?

[socialpoll id=”2295902″]

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten