menu

Vallen en nergens onder vallen

Tot nu toe schreef ik om de drie weken een column voor Grijswaard, een initiatief van Rudi Westendorp (geriater, de man met het grijze borstelkopje, vlinderdasje, oprichter van de Leyden Academy on Vitality and Ageing). Grijswaard is gefuseerd met NED7.

Omver gefietst te worden

Zo gaan die dingen. Op NED7 gekeken en wat is het geval: ik val nergens onder. Er zijn allerlei rubrieken: video, buurt, gezondheid, vrije tijd. Als ik bijvoorbeeld op ‘vrije tijd’ klik, dan krijg ik muzikale diva voor zieken. Daar heb ik helemaal niets mee. Dan maar ‘gezondheid’ proberen. Dan krijg ik digitaal fietsen. Ik wil helemaal niet digitaal fietsen. Ik wil gewoon  fietsen en niet op een elektrische fiets, want ik wil gewoon lekker zweten op de fiets. Tegen de wind. Met een risico om omver gefietst te worden. Dat is mij overkomen en sindsdien zit er een pin in mijn elleboog, maar over deze val wil ik het nu niet hebben.

Nergens onder vallen

Wat ik wel kwijt wil – daar is een column zo fijn voor – dat is mijn val met mijn stepje! Het gebeurde onlangs  op het podium van een buurttheater in Utrecht. Overijverige vrijwilligers waren het podium van tijdens de repetitie vooraf aan het dweilen; vloer was spiegelglad en daar ging ik onderuit, mijn bril schoot een paar meter door. Met behulp van adrenaline en paracetamol toch het programma ‘Liedvermaak’ gewoon gebracht. De terugslag kwam daarna. Stijf, kon  het bed niet uit. Zou deze ervaring  nu toch onder de rubriek ‘gezondheid’ vallen?

Jacquelien de Savornin Lohman artikelbanner

Reageren

Auteur

Jacquelien de Savornin Lohman

Jacquelien de Savornin Lohman

Sinds 2005 staat Prof. dr. Jacquelien de Savornin Lohman (1933) als cabaretier op de planken van het theater. Maar dat is niet de enige carrière die zij heeft gehad. Zij was succesvol advocaat, hoogleraar jeugdhulpverlening en pedagogie, wetenschappelijk ambtenaar én van 1991 tot 1995 lid van de Eerste Kamer voor D'66.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten