menu

Trots op zorg

Waar ben jij eigenlijk trots op? Die vraag stelt Sabine Uitslag deze maand in het Vitaal Journaal. Want wij mogen ook best wel eens tegen elkaar zeggen waar wij trots op zijn. Zij is trots op zorg en al die keihard werkende zorgmedewerkers in ons land. Maar misschien ben jij wel trots op je zoon of dochter, of juist je echtgenoot of je ouders. Misschien is het wel je buurman of buurvrouw, de medewerkers in de zorg of iemand die je niet kent. En misschien is het wel helemaal niet iemand, maar iets. Zoals ons mooie landje of de voorzieningen die wij in Nederland hebben.

Bekijk het hele Vitaal Journaal van deze maand

In het Vitaal Journaal van deze maand vragen wij ons af: "Op wie ben jij eigenlijk trots?"Deel het met ons!

Posted by NED7 on donderdag 11 juni 2015

Erik van der Neut is verpleegkundige

Erik van der Neut is verpleegkundige bij zorgorganisatie Omring. Hij werkt hier niet alleen als verpleegkundige, maar ook als EVV-er in verpleeghuis ‘De Hoge Hop’. Erik werkt hier op een afdeling met 10 bewoners die een vorm van dementie hebben. Onlangs schreef hij een blog op de community van Omring en daar kreeg hij direct heel veel positieve reacties op.

Trots op zorg vergeleken met vroeger

In zijn blog schreef Erik dat hij eigenlijk heel positief is over alle veranderingen in de zorg. Vergeleken met vroeger is er in zijn ogen namelijk heel veel verbeterd in de zorg. Op de werkvloer houdt hij zich bezig met 3 belangrijke onderwerpen die bij moeten dragen aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Familie participatie is de eerste. Bij Omring is hier sinds enige tijd meer aandacht voor en dat merkt Erik bij bewoners. Daarnaast werkt zorgorganisatie Omring tegenwoordig met zelfsturende teams. Teams bepalen de indeling van het werk en van de verantwoordelijkheden zelf en krijgen steeds minder met managers te maken. En ten slotte heeft zorgorganisatie Omring er voor gekozen om kleinschalige dementiezorg toe te passen, wat inhoudt dat de woongroepen steeds kleiner worden zodat er meer aandacht is voor de bewoners. Ook betekent dit dat iedere bewoner zijn of haar eigen kamer heeft en dat de huiskamers veel huiselijker en gezelliger zijn ingericht.

Bekijk hier het hele interview met Erik van der Neut

Volgens Erik van der Neut, verpleegkundige bij zorgorganisatie Omring, is de zorg van nu een stuk beter dan de zorg 20 jaar geleden. En daar is hij heel trots op. Hij legt uit waarom...

Posted by NED7 on maandag 11 mei 2015

Op wie ben jij trots?

Iedere maand gaat Sabine Uitslag de straat op om ook jou mening te horen. Deze maand stelt zij de vraag: “Op wie ben jij eigenlijk trots?”

Dit zijn de reacties

Ook heel trots op iemand? Laat het ze merken en tag hem of haar onder dit bericht!

Posted by NED7 on woensdag 13 mei 2015

En heb jij ook iemand op wie je trots bent? Deel het dan met ons en iedereen hier door hieronder een bericht achter te laten!

Het Vitaal Journaal wordt geproduceerd door Briteminds Media in opdracht van NED7.
Copyright 2015, all rights reserved

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten