menu

Natuur is goed voor onze gezondheid

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: natuur is goed voor onze gezondheid. Eigenlijk weet iedereen dat al, maar vooral voor ouderen kan natuur net dat beetje extra doen.

Natuur is goed om ouderen actief te houden, om voldoende vitamine D aan te maken én om gelukkiger te worden. Want zelfs een afbeelding met natuur maakt iets los in onze hersenen, waardoor wij ons beter voelen.

Natuur en ouderen

In het ‘Vitaal Journaal’ van deze maand gaat Sabine Uitslag op bezoek bij zorgorganisatie Pennemes in Zaandam. Zij waren eerder dit jaar de allereerste zorgorganisatie die zich aansloot bij het project ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ van IVN Nederland. Ondersteund door de Nationale Postcode Loterij gaat IVN de komende tijd hard werken aan het groener maken van zorgorganisaties in Nederland. En dat is nu al een succes. Maar liefst tien zorgorganisaties gaan de komende maanden met IVN aan de slag om meer natuur naar binnen te brengen. En er staan nog meer organisaties te popelen om hetzelfde te doen.

Maak ouderen gelukkig

Maar, ook wij kunnen iets doen met elkaar. Wij kunnen meehelpen om ouderen in Nederland een gelukkige oude dag te bezorgen. IVN is opzoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ouderen mee de natuur in te nemen. Gewoon eens een wandelingetje. Het kan een wereld van verschil maken en het is nog lekker ontspannend ook! Wil jij dus bij jou in de buurt de handen uit de mouwen steken? Meld je dan aan bij IVN en doe mee!

partner content

Help ook mee!

IVN Nederland is opzoek naar mensen die willen helpen om ouderen een gelukkige en gezonde oude dag te bezorgen. Geef je op als vrijwilliger en neem ouderen mee de natuur in!

Reageren

Auteur

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN, instituut voor natuureducatie

IVN is het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Dit is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau dichter bij natuur wil brengen. In de tuin, op het balkon, in de buurt en in heel Nederland. Met verschillende projecten laat IVN jong en oud ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur kan zijn.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten