menu

Mobiele badkamer in de zorg

Het klinkt als iets  dat al lang bestaat, maar toch is het niet zo. Een mobiele badkamer die je bij iemand thuis of op een locatie kunt plaatsen en waar je alle faciliteiten in hebt zitten die nodig zijn in de zorg. De beroemde caravanfabrikant Kip brengt het op de markt. En zelfs Japan heeft al een zeecontainer vol van deze KipCareOne besteld!

Comfortabel douchen in de mobiele badkamer

De KipCareOne. Klinkt meer als het presidentiële vliegtuig van de machtigste man op aarde en misschien zou hij er aan boord één kunnen gebruiken in de toekomst. Qua comfort doet deze mobiele badkamer in ieder geval niet onder voor het vliegende kantoor van de president. Het is comfortabel douchen in de unit en alle hulpmiddelen zijn al aanwezig. Zelfs iemand in een rolstoel past er met gemak in. De mobiele badkamer is een kast die op iedere locatie of in ieder huis kan worden geplaatst. Dit stelt veel mensen ook in staat langer thuis te blijven wonen. En zo is het idee voor een mobiele badkamer ook ongeveer ontstaan.

Mobiele badkamer van Kip

Langer thuis wonen

“Jaarlijks gaan zo’n 240.000 mensen naar een rusthuis, veruit de meesten willen tot het laatst thuis blijven wonen”, aldus Kip directeur Henk Gunnink. Toen de moeder van een medewerker, ziek werd en de trap niet meer op kon, ontstond de KipCareOne. Haar vraag was namelijk heel simpel: “Kan je voor mij niet beneden een douche en WC maken, zodat ik die trap niet meer op hoef?” En toen de medewerker erover na ging denken was het antwoord heel snel gevonden. Als we bij Kip al decennia lang ervaring hebben met het maken van allemaal mobiele oplossingen voor op de camping, dan moet het toch ook heel eenvoudig zijn om een mobiele badkamer te maken die je op een locatie kunt neerzetten? Henk Gunnink: “Zoiets als dit bleek, tot onze verbazing, nog nergens ter wereld te bestaan.” En dat er een markt voor is werd al direct duidelijk toen Kip een telefoontje kreeg van een zorgorganisatie uit Japan. De eerste zeecontainer vol met de mobiele badkamer is al besteld. Dat terwijl de productie hier nog moet beginnen!

Zo lijkt het bedrijf dat de laatste jaren te kampen had met zware tijden, in de zorg toch het kip met het gouden ei gevonden te hebben!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten