menu

Mijn vader is overleden

Een hele tijd hebben mijn vader en ik weinig contact gehad. Niet omdat dat een bewuste keuze was, maar soms gebeuren dergelijke dingen. Hij leefde zijn leven en ik het mijne zodat we elkaar steeds meer ontgroeiden.

Nadat mijn vader ziek werd, Alzheimer, is ons contact intensiever geworden. Eerst tijdens zijn maandelijkse logeerpartijen en later op zijn kamer in het verzorgingshuis. Langzaam hebben we elkaar opnieuw leren kennen, hebben we elkaar herontdekt tijdens de vele autoritjes door de Flevopolder of in de omgeving van Utrecht.

Mijn vader is overleden

Aan tafel hebben we samen gepraat over zijn jeugd, over mijn jeugd, over zijn ziekte en of er een God bestond. We hebben elkaar vastgehouden als we beide huilden, zijn wang tegen de mijne en onze tranen vermengden zich. We hebben samen gelachen en gezongen en langzaam veranderde mijn liefde voor hem in de intense liefde die een volwassen vrouw voelt voor haar vader. Maar in diezelfde tijd heb ik weer afscheid van hem moeten nemen, heel langzaam, beetje bij beetje zag ik zijn geest verschrompelen en hoorden ik zijn woorden stiltes worden.

Nu is hij overleden. Ik hoop dat hij rust vind, daar, achter al dat blauw, nog verder dan het heelal, bij zijn engelen, in zijn hemel.

De vader van Alice Bunt

Mijn vader

Reageren

Auteur

Alice Bunt

Alice Bunt

Alice Bunt is documentair fotograaf. Op open en persoonlijke wijze blogt ze op NED7 over de invloed van haar bipolaire stoornis op haar dagelijks leven én vertelt ze over de kunstprojecten die zij onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten