menu

Langer thuis wonen met dementie

Langer thuis wonen met dementie, als het even kan willen de meeste mensen dit het liefste. Maar wel op een waardige manier. Alzheimer Nederland en WeHelpen willen daar graag aan bijdragen door nauwer samen te gaan werken.

Als we de handen ineen slaan, kunnen we nog veel meer betekenen voor mensen met dementie. En vooral voor hun mantelzorgers met informatie, expertise en hulp van anderen.

Samenwerking met Alzheimer Nederland

Hoe gaan we dat doen? Alzheimer Nederland heeft een platform voor mantelzorgers opgericht, dementie.nl. Hier is veel informatie te vinden, ervaringen van andere mantelzorgers en natuurlijk tips. Ook kun je in contact komen met experts, die vragen kunnen beantwoorden. Door de koppeling met WeHelpen kunnen mantelzorgers ook hun zorg delen met anderen. Op een veilige manier hulp van buurtgenoten vinden en organiseren. Samen zorgen is namelijk makkelijker dan het helemaal alleen moeten doen.

Langer thuis wonen met dementie

Een voorbeeld. Erik is een gebruiker van WeHelpen. Hij gebruikt de website niet alleen voor zijn werk, maar ook privé. Hij werkt met verstandelijk gehandicapten en zoekt continue vrijwilligers die hem daarbij kunnen helpen. Zo kan hij voor zijn cliënten steeds weer leuke dingen organiseren. Privé zorgt hij voor zijn vader met dementie. Via WeHelpen heeft hij een besloten groep aangemaakt om de zorg en de informatie over zijn vader te delen met zijn broers en zussen. Daar kunnen ze nu ook de informatie van dementie.nl aan toevoegen. Wellicht helpt dit om vragen van familie te beantwoorden. Maar het kan ook helpen om met een deskundige contact te hebben over specifieke vragen rondom zijn vader.

Deel je ervaringen

Zorg je voor iemand met dementie? Of heb je vragen over dementie? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen. En ik ben natuurlijk benieuwd wat je van onze nieuwe samenwerking vindt. Laat hieronder een berichtje achter of praat mee op onze Facebook pagina.

WeHelpen artikelbanner

Reageren

Auteur

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg

Coen van de Steeg is één van de oprichters van het platform Wehelpen.nl dat mensen met een hulpvraag en met de wil om te helpen bij elkaar brengt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten