menu

Gezelligheid kent geen (leef)tijd

Mieke, Kobo en Atie in Levensles

Mieke achter de bar met Atie en Kobo

Even een praatje maken aan de bar. En ontdekken dat we helemaal niet zoveel van elkaar verschillen, als het gaat om sociale contacten. Gezelligheid kent geen (leef)tijd! Studenten van ROC Midden Nederland kwamen met het idee om een eigen ouderwets gezellig café in een verzorgingshuis te ontwikkelen.

Leuk voor bezoekers en leerzaam voor jongeren die willen leren hoe je met klanten in de horeca omgaat. Directeur innovatie en co-creatie Mieke Hollander omarmde het idee, waarop zij samen een plan maakten om dit in de praktijk uit te testen.

Samen aan de bar

Atie woont in Scheveningen in een aanleunwoning. Zij houdt van zingen en gaat regelmatig naar haar zangkoor. Na afloop drinken ze graag een borreltje met elkaar. Student Kobo volgt een modeopleiding en naait de prachtigste kleding zelf. Met zijn originele ideeën wil hij zijn omgeving mooier maken, samen met zijn net zo creatieve vriendenkring. Gezellig drinkt hij met Atie een drankje aan de toog, onder toeziend oog van barvrouw Mieke.

Reageren

Auteur

Danielle Swart

Danielle Swart

Danielle Swart is bij de Leyden Academy verantwoordelijk voor projecten op het gebied van beter onderwijs voor (toekomstige) zorgmedewerkers, verbetering van het negatieve imago van de ouderenzorg en het toepassen van wetenschappelijk onderzoek in de ouderenzorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten