menu

Genieten van het leven

Als je kunt genieten van het leven dan is dat heerlijk! En vaak zit het in kleine dingen, zoals bijvoorbeeld eten, muziek, lekker weer, gezelschap of gewoon ontspanning. En dat deze zaken ook kunnen bijdragen aan een betere gezondheid en aan meer welzijn, dat spreekt voor zich. Daarom besteden we in het Vitaal Journaal, met Sabine Uitslag, aandacht aan dit onderwerp. En stellen wij de vraag: “Wat vind jij eigenlijk lekker?”

Het Vitaal Journaal gaat dit keer over alles wat het leven leuker én lekkerder maakt. Wat vind jij leuk of lekker: https://goo.gl/ZGKY4h

Posted by NED7 on zaterdag 20 juni 2015

Genieten van het leven en elkaar

Iedere aflevering gaat Sabine Uitslag de straat op om de mening van mensen te polsen. Speciaal voor dit onderwerp vroeg zij aan mensen op straat: “Wat vind jij eigenlijk lekker?”.

En de reacties op deze vraag waren heel verschillend!

Voor het Vitaal Journaal gingen we dit keer de straat op met de vraag: "Wat vind jij eigenlijk lekker?"Dit waren de reacties: https://goo.gl/ZGKY4h

Posted by NED7 on zaterdag 20 juni 2015

Pimp Up My Granny

Speciaal voor NED7 gingen Marit van Bohemen (bekend van oa. CampingLife en de serie Costa) en Jasmine Sendar (bekend van oa. Malaika en Raymann is Laat) op pad om ouderen in heel Nederland te helpen én om wensen in vervulling te laten gaan. Samen met Stichting DoSocial gaan zij in deze eerste aflevering aan de slag om de wens van mevrouw en meneer Slot in vervulling te laten gaan.

Dementie en eten

Meneer en mevrouw Slot wonen in woonzorglocatie Lauwershof in Oudorp. Deze locatie is van Magentazorg en zij waren het ook die contact opnamen met Marit, Jasmine én DoSocial. De wens van mevrouw Slot was om nog één keer heerlijk te kunnen genieten van een avondje uit eten met haar man. Lekker eten, met een goed glas wijn én natuurlijk goed gezelschap. Een uitdaging die het team van Pimp Up My Granny maar al te graag wilde aanpakken. En omdat mevrouw Slot dementie heeft nam Marit speciaal contact op met topkok Pierre Wind. Hij houdt zich namelijk intensief bezig met koken voor ouderen en kan precies uitleggen waarom dit, vooral met een bepaald ziektebeeld, anders is dan koken voor jongere mensen.

Gaat het Pierre Wind lukken om de lang gekoesterde wens van mevrouw en meneer Slot in vervulling te laten gaan?

 

Bekijk de aflevering met Pierre Wind

In de nieuwe webserie 'Pimp Up My Granny' gaan Marit van Bohemen en Jasmine Sendar op pad om ouderen te helpen én om wensen te vervullen. In deze eerste aflevering helpt topkok Pierre Wind de wens van mevrouw en meneer Slot vervullen.Bekijk hier de aflevering: https://goo.gl/pjLMBe

Posted by NED7 on zaterdag 20 juni 2015

Stichting DoSocial

Omdat de zorg momenteel heel erg onder druk staat is er vaak minder tijd voor persoonlijke aandacht en welzijn. Daarom is Stichting DoSocial opgericht, met als doel welzijnsinitiatieven in én rondom de zorg te realiseren met hulp van mensen en bedrijven. Niet uitsluitend met geld, maar vooral ook met expertise, tijd, middelen en  betrokkenheid. De projecten die Stichting DoSocial initieert moeten altijd échte waarde toevoegen aan bijvoorbeeld verzorgingshuizen, zodat de bewoners niet eenmalig maar juist ook blijvend geholpen worden.

Door middel van de ‘Sociale Voorraadkast’, een soort sociale marktplaats, kunnen mensen en organisaties projecten uitzetten waar anderen op kunnen reageren.

Wil jij kijken of je mee kunt helpen bij de projecten van Stichting DoSocial? Of wil je meer weten over DoSocial en de projecten die zij al hebben gerealiseerd?

Bezoek dan ook eens de sociale voorraadkast: www.socialevoorraadkast.nl

KorenProject van Care&Culture

Cultuur kan absoluut helpen om mensen te laten genieten van het leven. Het KorenProject van Care&Culture doet dat door de inzet van muziek. Zij brengen kinderen in contact met ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen om samen muziek te maken.

Het KorenProject is onderdeel van een programma op scholen, waarin de vraag wordt gesteld: hoe is het om oud, beperkt of ziek te zijn? En hoe is het leven in het verpleeg- of verzorgingshuis in de buurt?

En zodra de kinderen dan ook daadwerkelijk in contact komen met de ouderen en muziek beginnen te maken, dan gebeuren er wel heel bijzondere dingen!

Zodra kinderen en ouderen samen gaan zingen in het Care&Culture Koor, dan gebeuren er heel bijzondere dingen!Bekijk het hier: https://goo.gl/WDlbyS

Posted by NED7 on zaterdag 20 juni 2015

Het Vitaal Journaal wordt geproduceerd door Briteminds Media in opdracht van NED7.
Copyright 2015, all rights reserved

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten