menu

Eenzame ouderen ontvangen 120 kerstkaarten

Eenzame ouderen uit Valkenswaard werden vorige week verrast door maar liefst 120 kerskaarten van een anonieme verzender. Een onbekende wilde niet alleen bewoners, maar ook medewerkers een prettige Kerst wensen.

Na een online zoekactie via Facebook kwamen de medewerkers van de Valkenhof er achter wie de anonieme kaartenschrijfster was: Leonie van Weert uit Valkenswaard.

Kerstkaart van Leonie

Kerstkaart van Leonie

Eenzame ouderen verrast

Iedereen vindt het heerlijk om een kaartje te ontvangen. Een blijk van erkenning. Maar eenzame ouderen worden maar al te vaak vergeten. Tijdens de feestdagen is de eenzaamheid die deze ouderen voelen extra groot, omdat ze niemand hebben waar ze op terug kunnen vallen voor wat aandacht. Leonie leek het daarom een goed idee om deze aandacht wel te geven. Gewoon door middel van een “simpel” handgeschreven kaartje. Met deze actie zorgde zij voor een bijzondere Kerst voor de bewoners. Een gebaar om nooit meer te vergeten, dat is zeker.

Hopelijk inspireert het meer mensen om met een kleine actie eenzame ouderen wat extra, welverdiende aandacht te geven. Niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door!

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten