menu

Cruisen in een cabrio met eenzame ouderen

Wist je dat eenzame en alleenstaande ouderen gemiddeld maar 60 tot 90 seconden buiten komen? Dat is natuurlijk een verschrikkelijk cijfer. Dat moet anders.

Zorgorganisatie Zorgaccent in Almelo heeft daarom de #noroofchallenge bedacht. Lekker op pad met een van deze eenzame en alleenstaande ouderen. Gewoon omdat het kan! Dus heb je een cabrio of ken je iemand met een open auto, help dan mee.

Koetjes en kalfjes

In Almelo zijn ze alvast begonnen. Want wat is er mooier dan met dit prachtige zomerweer cruisen in een cabrio? Maar cabriorijders in heel Nederland kunnen natuurlijk meedoen. Het is genieten voor deze ouderen, want je komt niet alleen buiten, het gezelschap is ook fantastisch. Samen praten over de auto, de omgeving of gewoon over koetjes en kalfjes. De lach op het gezicht van de ouderen is onbetaalbaar.

Cruisen in een cabrio

Geinspireerd geraakt om ook mee te doen met de #noroofchallenge? Neem een oudere mee, maak een foto en post deze via social media met natuurlijk de hashtag #noroofchallenge. Zodra je dat hebt gedaan nomineer je direct iemand anders die je kent om dit ook te doen. Hopelijk gaan veel eenzame ouderen hierdoor deze zomer op pad. Lekker de natuur in!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten