menu
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Kunst en schilderijen in de polder

Kunst en schilderijen zijn te vinden in de tentoonstelling ‘Patronen’ in Zeewolde. Deze expositie is samengesteld door Stichting de Verbeelding, De Cultuurmakelaar en Stichting QEM, in samenwerking met Nieuwland Erfgoed en Kunstenaarsvereniging Flevoland. 

Vanaf 10 september tot 14 oktober zijn kunstwerken van diverse kunstenaars gratis te bewonderen. Alles draait om cartograaf Jan Schilder die zijn precieze werk als kaartenmaker heeft omgezet in kleurrijke en moderne kunst.

Kunst en veel meer

Zijn werken zijn de landschappen van de polder op een andere manier in beeld gebracht. Om de tentoonstelling compleet te maken is aan kunstenaars van de Kunstenaarsvereniging Flevoland (KVF) gevraagd werk te exposeren in relatie tot het werk van Jan Schilder. De deelnemende kunstenaars zijn Gonny Geurts, Alda koning, Sonja Rosing, Alice Bunt, Kees de Kloet, Martin Koetsier, Wim Pieterse, Hein Walter, Marisja van Weegberg, Ninette Koning, Frank Greven, Christian Wisse en Rob van den Broek.

Kunst en schilderijen met kinderen

Ook is de expositie de inspiratiebron voor een drietal cultuur educatieve programma’s die in de weken aansluitend op de opening plaatsvinden. In deze programma’s krijgen zo’n 30 groepen van het basis en voortgezet onderwijs workshops en zogenaamde ‘kunstkijklessen’. De kunstwerken die de kinderen zullen maken zullen in een speciale expositie op 30 september en op 1 en 2 oktober van 15:00 tot 17:00 getoond worden in Paviljoen De Verbeelding.

Gegevens

Begin:
10 september 2016
Einde:
14 oktober 2016
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
http://deverbeeldingzeewolde.nl/programma/expositie-patronen-werk-cartograaf-jan-schilder-kvf

Organisator

Kunstenaarsvereniging Flevoland
E-mail:
info@flevokunst.nl
Website:
http://www.flevokunst.nl

Locatie

De Verbeelding
De Verbeelding 25
Zeewolde,Flevoland3891KHNederland
+ Google Maps
Website:
http://deverbeeldingzeewolde.nl

Reageren

Gerelateerde berichten