menu
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Amsterdam Gay Pride 2016

Zaterdag 6 augustus is het weer tijd voor de jaarlijkse Canal Parade bij de Amsterdam Gay Pride. En dit jaar vaart de Roze 75-plus boot mee. Een primeur, want nooit eerder voer er een boot mee met zogenaamde ‘roze ouderen’ van boven de 75 jaar. 

De boot is een gezamenlijk initiatief van het COC en de ouderenbond ANBO, samen met verschillende zorgorganisaties zoals Amstelring, Cordaan, Evean en Amsta. De LHBT ouderen die meevaren dit jaar wonen ook in deze Amsterdamse én Zaanse zorginstellingen.

Roze Loper certificaat

De zorgorganisaties die meedoen hebben allemaal een ‘Roze Loper’ -certificaat. Dit betekent dat ze extra aandacht besteden aan de seksuele diversiteit van hun bewoners. Bewoners moeten zichzelf kunnen zijn, zeker op deze leeftijd. Manon Linschoten van Roze 50+ namens de organisatoren: “Eén keer in je leven Canal Parade meemaken vanaf het water, laten zien dat je ook op hoge leeftijd mee doet en erbij hoort. Is er een mooiere uitwerking van het Europride-thema JOIN? De Roze 75+ boot is een ode aan de voorvechters van het allereerste uur. Zij hebben de Roze Lopers uitgerold voor de huidige generatie.”

Waar en wanneer is Amsterdam Gay Pride?

De Canal Parade is onderdeel van de Amsterdam Gay Pride van 23 juli tot en met 7 augustus 2016. De parade is op 6 augustus, maar ieder jaar krijgt een andere Europese stad de eer om de Europride te organiseren. Dit jaar is Amsterdam aan de beurt. Daarom is de Gay Pride dit jaar nog grootser, met speciale activiteiten gedurende 15 dagen en 3 weekenden. Dus naar de Canal Parade is er de komende tijd nog veel meer te doen!

deel dit artikel

Gegevens

Begin:
23 juli 2016
Einde:
7 augustus 2016
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Website:
http://pride.amsterdam

Organisator

Stichting Amsterdam Gay Pride
Telefoon:
06-14793189
E-mail:
info@amsterdamgaypride.org
Website:
http://pride.amsterdam

Locatie

Amsterdam Centrum
Prinsengracht
Amsterdam,Nederland
+ Google Maps
Website:
http://pride.amsterdam

Reageren

Gerelateerde berichten